Kipparin terveiset
Julkaistu ma 14 tammi, 2019 04:01

                                                          KOUBB:n KUULUMISIA:

 

Kun vuosi 2018 vaihtui, Risto Pellava ilmoitti lopettavansa orkesterin johtamisen.

Tämä ilmoitus oli bändille hieman yllättävä, mutta kun tarkemmin miettii, niin olihan Risto toki tätä tilannetta jo jonkin aikaa valmistellut. Kun sopivampia ehdokkaita kippariksi ei löytynyt, ”saappaat” sovitettiin allekirjoittaneen jalkoihin. Olinhan toki jo tuuraillut Ristoa muutamaan otteeseen hänen lomaillessaan, ja muutenkin porukka on tullut tutuksi vuosien saatossa. Hiukan tilanne kuitenkin ”hirvitti”, kun johtajakokemukseni on kuitenkin aika pitkälti tuolta soittokunta puolelta, enkä koe olevani varsinainen jazz-mies. Nyt tätä krjoitellessani, on takana ensimmäinen vuosi ”puikoissa”. Toteutimme keväällä Bond-konsertin Mylsän Seukulla lähes täydelle salille. Tällä kertaa pyysimme Veli-matti Karenin Kouvolan teatterista mukaan konsertin juontajaksi, solistina toimi itseoikeutetusti Tuuli. Tämä konsepti toimi mielestäni mainiosti, ja vuorovaikutus yleisönkin kanssa oli erinomaisen hyvä. Bond-konsertti uusittiin isänpäivänä Kouvolassa Kino Kouvossa, yhteistyössä KouvolaCity ry:n kanssa. Tämäkin yhteistyö onnistui mainiosti, soittopaikka oli akustisesti erinomainen, ja yhteistyökumppanin tekninen tuki kuorrutti kokonaisuuden. Konserttiajankohdan suhteen otimme kylläkin tietoisen riskin, eikä yleisömäärään voi olla täysin tyytyväinen. No bändi pani parastaan, ja palautteesta päätellen yleisökin tykkäsi.

Vuosi 2018 jätti jälkeensä kaikkiaan oikein hyvän jälkimaun, ja ainakin allekirjoittanut sai roppakaupalla uusia kokemuksia. Soittajista ja heidän sitoutumisestaan olen erityisen ylpeä. Uskoakseni bändimme sai myös uusia kuulijoita, ja Big Band musiikin ystäviä. Nyt mennään kuluvaa vuotta jo täyttä vauhtia, uusia konsertteja ja ohjelmistoja työstetään kovasti ja korkealta.  Aika näyttää mitä tuleman pitää…

Haluan vielä kiittää itseni ja kaikkien bändiläisten puolesta Ristoa kaikesta bändimme hyväksi tehdystä työstä, ISO KIITOS sinulle!!!

Näkymisiin, kuulemisiin ja soittamisiinJJ

Kippari-Timppa